کلید افزایش بهرهوری در کشت چغندرقند:
با مدیریت دقیق بیماریها و تراکم بهینه بوته، عملکرد چغندرقند به طور چشمگیری افزایش مییابد
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)؛ چغندرقند یکی از محصولات استراتژیک و مهم در کشاورزی ایران است که تأثیر زیادی بر تأمین منابع قند و شکر کشور دارد. با توجه به اهمیت این محصول و چالشهایی که در مسیر کشت و تولید آن وجود دارد، مدیریت صحیح بیماریها و بهینهسازی تراکم بوته، نقش بسزایی در افزایش بهرهوری و کاهش خسارات کشاورزی ایفا میکند.
با توجه به اهمیت چغندرقند در تأمین منابع قند کشور، دوره آموزشی "مدیریت بیماریهای چغندرقند و تأثیر تراکم بوته در عملکرد چغندرقند" با تدریس مژده کاکویینژاد و ولیاله یوسفآبادی، استادیار موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند بصورت برخط برگزار شد.
مدرسان دوره با بهرهگیری از دانش علمی و تجربیات گسترده خود در زمینه بیماریهای گیاهی و چغندرقند، مباحث مهم و نوین مرتبط با کشت بهاره و پاییزه چغندرقند، بیماریهای گیاهی، تغییر اقلیم و بیماریهای گیاهی،بیماریهای چغندرقند،اپیدمی بیماریهای چغندرقند، بیماریهای مهم کشت بهاره چغندرقند و بیماری مرگ گیاهچه را ارائه کردند.
در ادامه، اساتید به بررسی و کنترل بیماری مرگ گیاهچه،پوسیدگی ریشه چغندرقند، علائم پوسیدگی ریشه چغندرقند،ارزش اقتصادی چغندرقند،عوامل موثر بر عملکرد کمی و کیفی محصول چغندرقند و متوسط تراکم بوته در واحد سطح پرداختند.
هدف از برگزاری دوره آموزشی "مدیریت بیماریهای چغندرقند و تأثیر تراکم بوته بر عملکرد محصول"، ارتقاء سطح دانش و مهارتهای کشاورزان و کارشناسان در زمینههای مختلف کشاورزی، بهویژه در مدیریت بیماریهای چغندرقند و بهینهسازی تراکم بوته برای افزایش بهرهوری محصول میباشد.
