مدیریت گاوهای خشک گامی مؤثر در افزایش سلامت و بهرهوری گاوداریها
اجرای صحیح اصول مدیریت در دوره خشکی گاوها، نقش کلیدی در سلامت دام و افزایش تولید شیر پس از زایمان دارد
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)؛ دوره خشکی در گاوهای شیری یکی از مراحل بسیار مهم در چرخه تولید شیر است. این دوره که معمولاً ۶۰ روز قبل از زایمان آغاز میشود، زمان استراحت و بازسازی بافتهای پستان محسوب میگردد. با توجه به اهمیت این مرحله در سلامت دام و عملکرد اقتصادی واحدهای گاوداری، این مرکز اقدام به برگزاری دوره آموزشی «مدیریت گاوهای خشک» نمود.
رعایت تعادل مواد مغذی و تأمین نیازهای ویتامینی و معدنی گاو، از بروز مشکلاتی مانند تب شیر، جابهجایی شیردان و کاهش تولید شیر پس از زایمان جلوگیری میکند.
این دوره توسط امیرحسین رضاخانی، استادیار مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) بصورت برخط ویژه بهرهبرداران و کارشناسان بخش کشاورزی اجرا شد.
مدرس این دوره با تأکید بر اهمیت بهداشت به اهمیت دوره خشکی و طول بهینه آن، عوامل تعیین کننده برطول واقعی دورهی خشکی، اثر دوره خشکی بر تولید شیر، بر بافت پستان و بر تعادل انرژی در ابتدای دوره شیردهی، اثر طول دوره خشکی بر باروری-تاثیر طول دوره خشکی بر تولید آغوز و کیفیت آن، فیزیولوژی خشک کردن، آلودگی میکروبی پستان در دوره خشکی، اثر افزایش سن بر حساسیت در برابر ورم پستان، اثر عوامل مدیریت گله در بروز ورم پستان پرداخت.
هدف از برگزاری این دوره افزایش آگاهی دامداران نسبت به اهمیت دوره خشکی در سلامت و بهرهوری گاوهای شیری و آموزش روشهای تغذیه و مدیریت بهینه و همچنین کاهش بروز بیماریهای پس از زایمان و افزایش تولید شیر در دوره شیردهی بعدی و در نهایت ارتقای سطح علمی و عملی دامداران در جهت بهبود اقتصادی واحدهای دامپروری می باشد.
